Projelerimiz

İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKG PRO)
Proje 1: “FIRSAT VERİRSEN KADIN BAŞARIR PROJESİ”

Odamız tarafından yürütülen Avrupa birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Hibe Programı II kapsamında Fırsat Verirsen Kadın Başarır isimli projemizi yürütmekteyiz.
Projemizin bütçesi 189.911,14 Euro olup % 87 si Hibe % 13 ü (24.600 Euro) Odamızın eş finansman katkısıdır. Projemiz bir yıllık bir proje olup 01/10/2016 tarihinde başlamış olup 30/09/2017 tarihinde bitecektir.
Projemiz kapsamında İŞKUR a kaydı olan en az ilkokul mezunu 100 kadına, Tekstil (70 kişi), Turizmde Kat Hizmetleri (18 kişi) ve Turizmde SPA Masaj hizmetleri ara elemanı (12 kişi)Mesleki eğitimler verilmektedir. Eğitimler Halk Eğitim Merkezi müfredatına uygun şekilde uzman hocalar tarafından verilmektedir.Projemizde yapılan değişiklikle projeye ek faaliyet olarak Havza da 100 kişi ye KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri de düzenlenecektir. Gerekli girişimlere başlanmıştır. KOSGEB ile eğitim protokolü imzalanmıştır. Bu eğitimler sonucunda eğitim alan kursiyerleri vasıflı hale getirip istihdam edilebilmeleri ya da kendi işini kurarken KOSGEB de 50.000 TL hibe 100.000 TL faizsiz kredi alabilme imanı sağlanacaktır. Fırsat ortamı yaratılmıştır. Böylece ilçemizin ekonomik olarak kalkınmasına katkı sağlanacaktır.
 Fırsat Verirsen Kadın Başarır isimli projenin tüm kurslarının eğitim faaliyetleri 09.02.2017 tarihinde başlamıştır.
 Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri SPA Personel Eğitimi 29.05.2017 tarihinde bitmiştir.
 Giyim Üretim Teknolojisi Dokuma Konfeksiyon Makineci Eğitimi 07.06.2017 tarihinde bitmiştir.
 Konaklama ve Seyehat Hizmetleri Kat Hizmetleri Elemanı Eğitimi 13.06.2017 tarihinde bitmiştir.

''Fırsat Verirsen Kadın Başarır ''Proje Web Sitesi İçin Tıklayınız.


Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB)
Proje 2: “HAVZA DA TURİZMİ GELİŞTİRME VE TURİZMLE KALKINMA PROJESİ”

İlçemizin ekonomik kaynaklarında biri olan kaplıcalarımız tanıtımı, Odamıza üye firmaların niteliklerinin ve gelirlerinin arttırılması için KOSGEB Tematik Destek Programı kapsamında Havza da Turizmi Geliştirme ve Turizmle Kalkınma isimli proje yürütmekteyiz. Proje kapsamında İlçemiz kaplıca turizminin tanıtımı ve üyelerimizin personellerine eğitimler verilerek nitelikli hale getirmek ve gelirlerinin arttırarak İlçemiz ekonomisine katkı sağlamak için projelere oluşturuyor ve yürütüyoruz. KOSGEB projesinin 80.000 TL bütçesi bulunmaktadır.
Havza Turizmi Geliştirme ve Turizmle Kalkınma Projesi kapsamında sağlanan eğitimler;
 Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimi
 Takım Çalışması Eğitimi
 Etkili İletişim Becerileri Eğitimi
 İnsan Kaynakları ve Motivasyon Eğitimi
 Profesyonel Yönetim Anlayışı Eğitimi
 Etkili Zaman Yönetimi Teknikleri Eğitimi