Finansmana Erişim İstişare Toplantısı




Havza TSO Başkanı Erkan Acar ile Odanın Meclis Başkanı Mustafa Başaran bir dizi toplantıya katılmak üzere Anakara’ya gittiler.

Odamız  Başkanı Erkan Acar ile Odamız Meclis Başkanı Mustafa Başaran  Ankara’da ilk olarak TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Finansmana Erişim İstişare Toplantısı’nda katıldılar.

Finansmana Erişim İstişare Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Havza TSO Başkanı Erkan Acar ile Odanın Meclis Başkanı Mustafa Başaran ile diğer Ticaret Odalarının temsilcileri ile gerçekleştirildi.

Acar ve Başaran daha sonra ise TOBB Konferans Salonu’ndaki Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokol Töreni’ne katıldılar.

Düzenlenen toplantıda şirketlerin, mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla yararlanması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği protokolü imzaladı.

Yapılan konuşmaların ardından protokol Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu arasında imzalandı.

 Her iki toplatıya katılan  Acar; “Ülkemiz iş insanlarının önünü açmak amacı ile düzenlenen Finansmana Erişim İstişare Toplantısı ve yine ülkemiz için çok büyük bir öneme sahip olan mesleki eğitimin arttırılmasına yönelik olarak imzalanan Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokol Töreni’ne katılım sağladık. Her iki toplantının da sonuçları itibarı ile ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

 Meclis Başkanı Mustafa Başaran, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu durumda tüm paydaşlarla ortak hareket ederek, üreticilerimizi desteklemek için görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz. İlçemizdeki işletmelerimizin finansal sıkıntılarını ve şikayetlerini ilettik. Verimli geçen görüşmeler sonrasında bankalardaki yüksek faiz ve sınırlı kredi hususların en kısa sürede çözülmesini ve firmalarımızın rahat bir nefes almasını temenni ediyoruz” dedi.