Havza OSB’ye 45 Milyon Liralık Yatırım İçin Tahsis Başvurusu




Havza Organize Sanayi Bölgesinde 45 milyon liralık yatırım için yer tahsis talebinde bulunuldu.

Ata Holding bünyesinde kurulan Entegre Harç Sanayi ve Ticaret AŞ. Havza Organize Sanayi Bölgesinde 45 milyon liraya mal olacak ve 40 kişi istihdam edecek olan yapı kimyasalları ve alçı üretimi yapacak olan bir fabrika için yer tahsisi başvurunda bulundu.

Firma yetkilileri ilk olarak Havza Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret ederek Havza OSB’den yer tahsis talebinde bulundular.

Havza TSO Başkanı Erkan Acar firmanın 10.000 metrekare dekar alan talep ettiğini belirterek; “Havza OSB her geçen gün daha fazla talep almakta. Bunda Havza OSB’nin konumu önemli bir faktör. Yer tahsis talebinde bulunan firmamız 5000 metrekare kapalı alanda yapı kimyasalları üretimi yapmayı planlıyorlar. İlçemize hayırlı olsun.” Dedi.

Şirketin Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Bülent Kanıyılmaz ile Fabrikalar ve İşletme Genel Müdürü Seyfettin Baş yapılacak yatırım ile ilgili bilgiler vermek üzere Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar ile birlikte başvuru sonrası Havza Kaymakamı Cengiz Nayman ve Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’i ziyaret ettiler.

Havza Kaymakamlığı makamında gerçekleşen ziyarette şirket genel müdürleri Bülent Kanıyılmaz ve Seyfettin Baş, Kaymakam Nayman ve Belediye Başkanı Özdemir’e yapılacak yatırım ile ilgili detaylı bilgiler verdiler.

Şirketin Fabrikalar ve İşletme Genel Müdürü Seyfettin Baş yağılacak yatırımın 45 milyon lira olacağını ve 18 ay içerisinde faaliyete girmeyi hedeflediklerini belirterek; “ 40 kişi istihdam edeceğiz ve yapı kimyasalları ile alçı üretimi yapacak olan fabrikamızın 2014 yılı ocak ayında faaliyete geçmesini planlamaktayız.”dedi.

Şirketin Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Bülent Kanıyılmaz ise Havza OSB’yi tercih etmelerindeki sebebin lojistik ağının merkezinde olması olduğunu belirterek; “Yapmış olduğumuz fizibilite çalışmalarında Havza OSB pazarlama ve ikmal bakımından en uygun OSB olarak öne çıkıyor. Karadeniz, İç Anadolu ve yurdun her tarafında kolaylıkla ürün sevki yapılacak bir konuma sahip OSB’de yatırım yapmak bizim için önemli bir fırsat. İnşallah burada üretimini yapacağımız yapı kimyasallarımızı Rusya, Ukrayna, Gürcistan gibi ülkelere ihraç edeceğiz. Bunun içinde Havza OSB denizyolu, karayolu ve demiryolu ağında olması bizlere avantaj sağlayacak.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Özdemir ise firma yetkilerine teşekkür ederek; “Havza OSB inşallah bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. OSB’miz 4500 dekar alana çıktığında daha fazla yatırımcıyı bölgeye çekecektir. Buda bölge insanımız için istihdam demek.” Dedi.

Havza Kaymakamı Cengiz Nayman ise Havza OSB’nin yapılan çalışmalar ile daha cazip bir hale geleceğini belirterek; “Havza OSB’de kurulan mesleki eğitim merkezi ve diğer avantajları ile yatırımcılar için önemli fırsatlar sunmakta. Yapılacak olan demiryolu yükleme rampalarının eklenmesi ile Havza OSB yatırımcılarına önemli lojistik avantaj sağlayacaktır. Yapılacak yatırımın öncelikle ilçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.” Dedi.