Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı




15 Ekim 2018, 11:50

ENFLASYONLA TOPYEKÜN MÜCADELE PROGRAMI İÇİN HAVZA TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİSİ TOPLANDI.

Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı kapsamında Odamız Meclisi toplandı.

Toplantıda açıklama yapan, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkan ACAR , Enflasyonla Mücadele Programının zorlu dönemden çıkışın önemli bir hamlesi olduğunu, topyekün mücadele edilmesi halinde başarılı olunabileceğini belirterek, Havza Ticaret ve Sanayi Odası’nın tüm üyelerini 'İndirim Kampanyası'na katılmaya davet etti.

Havza Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkan ACAR, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekun Mücadele programına tam destek verdiklerini belirterek, Havza Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin bu çerçevede başlatılan 'En az yüzde 10 indirim' kampanyasına katılmaya davet etti. 
Maliye Bakanlığı’nın en az yüzde 10 indirim kampanyasını tüm üyelerine duyurduklarını ve üyeleri enflasyonla topyekün mücadele etmeye davet ettiklerini açıklayan Havza Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ACAR, “Ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Bugün bizim de elimizi taşın altına koyma zamanı. Tüccarın, sanayicinin, ihracatçının kendilerini ortaya koyma günüdür. Enflasyonla mücadele programını makroekonomik istikrar için son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Şimdiye kadar Türkiye ekonomisinin her türlü zorluğun üstesinden gelmesine destek olan Havza Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’nın başarısı için de elini taşın altına koymaya hazırdır” dedi.

Toplumun tüm kesimleriyle istişare ve işbirliği içinde seferberlik ruhuyla başlatılan güçlü mücadelenin başarıya ulaşacağına inandığını vurgulayan; 
Meclis Başkanı Mustafa BAŞARAN , “ Enflasyonu tetikleyen ürünlerdeki fiyat indirimleriyle beraber, iç piyasadaki hareketlilik yeniden sağlanacaktır. İş dünyasının önünde en büyük engellerin başında fiyat istikrarsızlığı bulunuyor. Bu kapsamda enflasyon sepetinde yer alan ürünlere uygulanacak en az yüzde 10’luk indirimler oldukça önemli. Özel sektörün üretim maliyetlerinin dengelenmesi, finansmana erişim ve vergi alanında yapılan düzenlemeler, enflasyonla etkin mücadeleyle birlikte iş dünyasının elini güçlendirecektir. Firmalarımızın üretim maliyetlerini düşüren ve işletmelere finansmana erişim kolaylığı sağlayan uygulamalar piyasalara moral ve motivasyon aşılamaktadır. Havza iş dünyamızın ve üyelerimizin gerçekleştireceği indirimlerle söz konusu Kampanyaya en yüksek düzeyde katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.
İndirim kampanyası tüketici fiyat endeksinde yer alan ürün ve hizmetlere yönelik asgari 3 ay süreyle en az yüzde 10 indirimi kapsamakta olduğu belirtildi.